راهبرد و سیاست قطر در قبال تحولات سوریه در تعارض با اصول و مفاد قانون اساسی قطر است. چون تشویق به حل منازعات و عدم دخالت در امور داخلی کشورها جزو اولویت های سیاست خارجی قطر به شمار می رود(سهرابی،1391: 58). قطر از جمله طرف‌های عمده کشاکش در بحران سوریه می باشد.

 

 

 

قطر، به عنوان بازیگر فعال و مخالف بشار اسد می باشد و همواره از معارضین سوری از جمله اخوان المسلمین و گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه حمایت آشکاری داشته است. در حال حاضر تأثیرگذاری بر وضعیت سوریه از اولویت‌های سیاست خارجی قطر است. این امیرنشین اولین کشوری بود که سفیر خود را به عنوان اعتراض از سوریه فراخواند و نیز اولین کشوری بود که سفارت سوریه را به اپوزیسیون سوریه تحویل و آنها را به رسمیت شناخت. 

 

 

 

 

     قطر همواره بر راه حل نظامی برای خروج از بحران سوریه تأکید داشته است در همین راستا امیر قطر با کنار گذاشتن راهکارهای سیاسی برای حل بحران سوریه که از طریق اتحادیه عرب پیگیری می شد، فعالیت هایی در راستای کمک برای مسلح کردن مخالفان سوری را انجام داد. در مجموع قطر برای موفقیت در رسیدن به اهداف خود در سوریه از مثلثی مهم استفاده کرده است که پول، رسانه و ابزار نظامی سه ضلع این مثلث را تشکیل می دهند. دولت قطر همچنین آمادگی خود برای پرداخت تمام هزینه های سرنگونی رژیم بشار اسد را اعلام کرده است (جنتی،1391: 50).

 

 

 

 


فهرست مطالب
نقش قطر در بحران سوریه
4-14- کوچکِ بلند پرواز         
4-15- رویکرد سیاست خارجی قطر در قبال بحران سوریه                    
4-16- سازوکارهای قطر در بحران سوریه               
4-16-1- منابع مالی                
4-16-2- شبکه الجزیره          
4-16-3- دخالت های نظامی                 

4-17- چالش ها و فرصت های قطر نسبت به رویکرد خود در تحولات سوریه   

4-18- نتیجه گیری                 


منابع و مآخذ         
منابع فارسی          
منابع عربی            
منابع انگلیسی