مبانی نظری و پیشینه تحقیق شادی و شادکامی نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی می باشد. آدمي از ديرباز به دنبال اين بوده است که چگونه مي تواند بهتر زندگي کند. او همواره به دنبال به دست آوردن خشنودي و شادي بيشتر در زندگي بوده است. روانشناسي مثبت گرا ، خواهان تغيير از پرداختن به آسيب ها، به سوي بهينه کردن کيفيت زندگي است. فهم، درک و شفاف سازي شادماني، ازموضوعات محوري روانشناسي مثبت گراست(سليگمن، استين، پارک و پترسون ، 2005).

 

 

 

 


شادي در حوزه روانشناسي مثبت نگر، يک هيجان مثبت است. اين گويه به دليل تأثير زيادي که در  احساس رضايت و بهزيستي دارد، از ديرباز مورد توجه انديشمندان و فلاسفه غرب و شرق بوده است. شادي  عميق تر از يک حالت خوب موقتي است. شادکامي را مي توان يک رويکرد و احساس خوشايند پايدار تعريف کرد. شادکامي، احساس رضايتمندي کلي در جنبه هاي مختلف زندگي است.

 

 

 

 

 

سليگمن احساس مثبت را به سه دسته تقسيم مي کند: احساس هاي مربوط به گذشته( رضايت، خرسندي، آرامش)، آينده( اميد، خوشبيني، اعتماد، ايمان، اطمينان) و حال(خوشحالي کنوني). علاوه بر آن مفهوم شادي اغلب به عنوان احساس مثبت داشتن، رضايت از زندگي و عدم وجود احساس منفي تعريف مي شود. روابط مثبت با ديگران، هدفمند بودن زندگي، رشد شخصي، دوست داشتن ديگران و طبيعت نيز از اجزاي شادکامي به حساب مي آيند(کار ،2004). 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب
شادکامي
در تبييين شادکامي دو مکتب اصلي وجود دارد:
2 ـ 1 ـ 2 ـ 1. ديدگاه هاي موجود درباره شادي
2 ـ 1 ـ2 ـ 1 ـ 1. نظريه نقطه ثابت:
2 ـ 1 ـ 2 ـ 1 ـ 2. نظريه مقايسه:
2 ـ 1 ـ 2 ـ 1 ـ 3. نظريه عاطفه:
2 ـ 1 ـ 2 ـ 2. الگوي شادي از ديدگاه شلدون و ليبوميرسکي:
2 ـ 1 ـ 2 ـ 3. نظريه هاي مختلف روانشناسي درباره شادي
 2 ـ 1 ـ 2 ـ 3 ـ 1. ديدگاه فرويد :
 ـ 1 ـ 2 ـ 3 ـ2. ديدگاه اسکينر: 
2 ـ 1 ـ 2 ـ 3 ـ 3. ديدگاه مزلو:
2 ـ 1 ـ 2 ـ 3 ـ 4. ديدگاه اسلام درباره شادي:
عوامل بسياري در احاديث و روايات براي شادي ذکر شده است:
پيشينه تحقيقاتي
2 ـ2 ـ 1. تحقيقات انجام شده در ايران
2 ـ2 ـ 2. تحقيقات انجام شده در خارج از ايران

منابع:
منابع فارسي:
منابع انگليسي: