پرسشنامه مقیاس شادکامی و شادمانی زناشویی (MHS) آرزين، ناستر و جونز (1973) با نمره گذاری، تفسیر، روایی و پایایی 10 سوالی در قالب فایل ورد word و با فرمت docx

 

 


تفسیر و نمره گذاری مقياس شادماني زناشويي(MHS):

پرسشنامه شادمانی زناشویی: اين مقياس توسط آرزين، ناستر و جونز (1973)، به منظور اندازه‌گيري سطح شادماني زناشويي تهيه شده است. اين ابزار ده سوالي ابتدا براي آزمون اثرات مشاهده‌اي تقابل طراحي شد که يک رويکرد رفتاري در مشاوره زناشويي است. اين مقياس ميزان کلي شادماني زناشويي را در نه محيط متفاوت از روابط زن و شوهر با استفاده از شاخصهاي تک‌ماده‌اي کلي مي‌سنجد. از هر پرسش مي‌توان به عنوان يک شاخص مستقل براي شادماني زناشويي در زمينه‌هاي خاصي از تعامل زناشويي استفاده کرد. براي بدست آوردن شاخص کلي شادماني زناشويي مي‌توان نمرات کل سوالات را جمع کرد. در مقابل هر گزاره يک طيف از 1 تا 10 قرار دارد که پاسخ‌دهنده با توجه به گزاره، ميزان شادماني خود را در آن حيطه درجه‌بندي مي‌کند (ثنايي، 1379).

 

 

نتايج پژوهشهاي سازندگان اين مقياس نشان داده که اين ابزار براي اندازه‌گيري تغيير، حساس است و ارتباط معني‌داري با مقياس سازگاري زوجي لاک- والاس  نشان داده است (هارينگ، هويت وفلت ، 2003).  همچنين در پژوهش مک‌کريدي، اپستين و کاهلر (2004) ميزان همبستگي آن با مقياس کيفيت روابط زناشويي اسپنير(DAS) 71/0 بدست آمده است. ميزان پايايي اين پرسشنامه به شيوه ي همساني دروني (آلفاي کرونباخ) در پژوهش هارينگ، هويت وفلت (2003) 90/0، در پژوهش مک‌کريدي، اپستين و کاهلر (2004) 91/0 و در پژوهش مک‌کريدي، اپستين و هيرسچ (1999) 94/0 بدست آمده است.در اين پژوهش روايي و پايايي اين  پرسشنامه توسط پژوهشگر مورد بررسي قرار گرفت. براي بررسي روايي، از تحليل عاملي تاييدي استفاده شد. (در فایل خریداری شده)