دانلود پاورپوينت فیزیولوژی تکمیلی کم ابیاری رشته کشاورزی قالب 17 اسلايد و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش

 

 


محدوديت منابع آب، تزايد جمعيت و تلاش در راستاي حذف و يا ترميم كشاورزي كم بازده و تعالي كشاورزي نوين، سبب شده است تا ارزش نهاده‌هاي توليد و جايگاه تحقيقات بهينه سازي مصرف آب، ترقي يابد.
اختصاص مقدار بهينه آب آبياري به عنوان عامل اصلي توليد محصول در كشاورزي به خصوص در مناطق خشك و نيمه خشک که با کمبود منابع آب مواجهند يا در مناطقی که قيمت آب بسيار گران است اهميت دارد.

 

 


آب عمده‌ترين عامل بازدارنده در زراعت آبي و ديم محسوب مي‌شود و به دليل بحران فزاينده كميت و كيفيت منابع آبي انتخاب استراتژي‌هاي مناسب در بهينه سازي مصرف آب ضروری است.
بهينه سازي مصرف آب، كم مصرف كردن نيست بلكه به موقع و به مقدار لازم مصرف كردن است. به طوري كه استراتژي كم‌آبياري در كشت آبي و روش آبياري تكميلي در كشت ديم براي اين منظور ابداع شده است.

 

 

تعیین زمان کم آبیاری نیار به شناخت دقیق مراحل رشد گیاه مورد نظر و حساسیت آن به کمبود آب در این مراحل دارد. درک این موضوع پی ریزی یک رشته پژوهشهایی به منظور تعیین حساسیت گیاه به کمبود آب در مراحل مختلف رشد را بهمراه داشته است که اساس آنها قطع آب در مراحل رشد و بررسی واکنش گیاه به آن است.
معمولا برای بسیاری از گیاهان زراعی مرحله گل دهی حساس ترین مرحله به کمبود آب بوده و کم آبیاری در این مرحله منجر به کاهش شدید عملکرد می شود و لذا در این مرحله نیاز آبی گیاه بایستی کاملا تأمین شود. البته شرایط اقلیمی این مساله را متاثر می سازد

 

 


فهرست مطالب
گیاهان مناسب برای کم آبیاری
خاک‌های مناسب برای کم آبیاری
عملیات زراعی
میزان آبیاری
زمان آبیاری
روش‌های اعمال کم آبیاری
جستارهای وابسته
منابع