هدف از این تحقیق بررسی شفافیت سود و اندازه گیری آن با فرمت docx در قالب 26 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

شفافیت سود

2-1-1) مقدمه

2-1-2)مفهوم شفافیت سود

2-1-3)اندازه گیری شفافیت سود

2-1-4) انواع اطلاعات موجود در بازار سهام

2-1-5) مدل های شفافیت سود

2-1-6) عدم افشای اطلاعات توسط شرکت‌ها

پیشینه

منابع

 

 

 

امروزه كمتر كسی میتواند اهمیت شفافیت گزارشگری مالی را نادیده بگیرد، زیرا سهامداران و اعتبار دهندگان تصمیمات با اهمیت سرمایه گذاری خود را بر اساس اطلاعات مالی شركت ها میگیرند. آنها خواستار اطلاعات بیشتر و شفافتری درباره عملكرد شركت هستند. افشای كامل همراه با شفافیت گزارشگری مالی میتواند شرایط مطمئنی را ایجاد كرده و اعتماد سرمایه گذاران را ارتقا دهد. شفافیت تاثیر مثبتی بر عملكرد شركتها دارد و می تواند از منافع سهامداران حفاظت كند. صورتهای مالی مبهم میزان بدهی شركت را پنهان كرده و چنانچه شركت در آستانه ورشكستگی باشد، این شرایط پنهان می ماند. از این رو شفافیت دارای جذابیت زیادی برای سهامداران است.

 

 

 

ریسكهای موجود در شركت بر انتظارات سهامداران موثر است. گزارشگری پیچیده، مبهم و غیر شفاف هیچ اطلاعاتی درباره ریسكهای موجود در شركت نمیدهد. بازده مورد انتظار سهامداران تحت تاثیر ریسك اطلاعات قرار دارد و ریسك اطلاعات به میزان اطلاعات شخصی، اطلاعات عمومی و شفافیت اطلاعات بستگی دارد، به گونهای كه هر چه شفافیت اطلاعات ارائه شده كمتر باشد، افزایش صرف ریسك ناشی از شرایط ابهام ، بازده مورد انتظار سرمایهگذاران بالاتر میبرد. سهامداران نیز در تعیین نرخ بازده مورد انتظار خود بر صورت هالی مالی شركت، به ویژه سود گزارش شده تكیه میكنند. بنابراین شفافیت سود حسابداری گزارش شده در بر آورد بازده مورد انتظار سهامداران موثر است. فرانسیس و همكاران بیان كرده اند فقدان شفافیت سود گزارش شده ریسك اطلاعاتی ایجاد میكند، در نتیجه سهامداران خواهان صرف ریسك بالاتری خواهند بود و به تبع آن هزینه سرمایه سهام عادی شركت افزایش مییابد و بالعكس هر چقدر سود گزارش شده شفافتر و فاقد ابهام باشد، میزان اطمینان سهامداران افزایش یافته و نرخ بازده مورد انتظار سهامداران و به تبع آن هزینه سرمایه سهام عادی شركت كاهش می یابد.(Francis,2005).